mięso gulaszowe z indyka
pieczarki
parę suszonych grzybków
cebula
śmietana
czosnek
majeranek
sól,pieprz
zioła prowansalskie
marchewka
pietruszka
makaron
olej
Mięso z indyka przyprawiłam czosnkiem i przyprawami. Polałam oliwą i odstawiłam na 2 godziny do lodówki. Następnie wstawiłam do piekarnika. Podlałam wodą. Piekłam w temp.180 stopni przez godzinę.
Po godzinie dodałam do niego pokrojoną marchewkę i pietruszkę. ( Możecie dodać inne ulubione warzywa) i ponownie wstawiłam na około 30 minut do piekarnika.
Gdy mięso się piekło podsmażyłam pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Dodałam również parę namoczonych wcześniej suszonych grzybków.Po usmażeniu przełożyłam wszystko do miseczki i zmiksowałam.Przełożyłam na patelnię i dodałam śmietanę.Wymieszałami dodałam do sosu,który wytworzył się z pieczenia indyka.
Podawałam pokrojonego indyka z makaronem.
Smacznego!