poniedziałek, 8 marca 2010

Makaron kokardki z tuńczykiem

Składniki:

500 g makaron kokardki

1 puszka tuńczyka w oleju

1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego

3 ząbki czosnku

2 łyżeczki oregano

1 łyżeczka cukru (mogą byc 2 łyżeczki)

2 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz



Makaron gotuję w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewam oliwę Każdy ząbek przekrajam na pół. Nabijając przekrojony ząbek na widelec smaruję nim patelnię. Czosnek wyrzucam i dodaję koncentrat pomidorowy i na małym ogniu doprowadzam do bulgotania. Dodaję odcedzonego z oleju tuńczyka, podgrzewam chwilę. Dodaję cukier i resztę przypraw. Zdejmuję z ognia i mieszam z ugotowanym makaranem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz