Składniki:
makaron rurki
garść suszonych grzybów
2 łyżki oliwy z oliwek
1 pęczek szczypiorku razem z cebulką
1 kubeczek serka mascarpone
1 kostka czosnkowa Knorr
parmezan
sól, pieprz
Makaron gotuję w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Grzyby myję i zalewam wrzątkiem. Odstawiam na 1/2 godziny. Na suchą patelnię wrzucam grzyby. Gdy woda z nich odparuje dodaję oliwę i podsmażam grzyby, na koniec dodaję szczypiorek z cebulką. Gdy cebulka zmięknie, zmniejszam ogień na bardzo delikatny i dodaję serek mascarpone. Mieszam aż serek się rozpuści i powstanie jednolity sos. Przyprawiam solą, pieprzem i kostką czosnkową Knorr. Mozna dodać suszony czosnek lub podsmazyć wcześniej razem ze szczypiorkiem czosnek świeży. Makaron polewam sosem i posypuję serem typu parmezan.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz