sobota, 6 listopada 2010

Sałatka z pomidorów i jajek

6 jajek
4 pomidory
1 cebula
6 łyżek majonezu
3 łyżki śmietany
¼ łyżeczki curry
sól, pieprz

Cebulę obrać, umyć i drobno pokroić. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Jeśli mają twardą skórkę, to lepiej je obrać. Jajka ugotować na twardo - ja gotuję 7-8 minut - obrać i pokroić w ósemki. Wymieszać majonez ze śmietaną, doprawić curry, solą i pieprzem.Sos wymieszać z resztą pokrojonych składników. Gotową sałatkę przełożyć o salaterki i podawać. Przechowywać w razie potrzeby w lodówce i wyjąć10 minut przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz