3 nieduże cukinie
1 kubeczek śmietany 18%
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka posiekanego koperku
kilka listków świeżego oregano
3 łyżki bułki tartej
1 puszka pomidorów bez skórki
1 cebula
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
1 łyżeczka cukru
Cebulę i czosnek siekam i podsmażam na patelni. Dodaje pomidory i gotuję, aż sos zgęstnieje. Przyprawiam solą, pieprzem, cukrem i oregano. Sos przelewam do żaroodpornego naczynia. Na wierzch kładę cukinie przekrojone na pół. Posypuję solą. Z śmietany, bułki tartej i ziół przygotowuję masę, którą smaruję cukinię. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok 25 min. Podaję z bagietką. Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz