środa, 11 sierpnia 2010

Golonka z imbirem

2 golonki 100 ml sosu sojowego 3 łyżki cukru brązowego 200 ml białego wytrawnego wina 200 ml bulionu ok 7 cm świeżego imbiru, obranego i pokrojonego w plasterki 3 ząbki czosnku w koszulkach 1 cała papryczka chili Golonkę myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Wkładam do żaroodpornego naczynia. Wszystkie składniki sosu mieszam i wlewam do naczynia. Naczynie przykrywam i wkładam do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 2 i 1/2 godziny. Następnie zdejmuję pokrywkę i piekę jeszcze przez 1 i 1/2 godziny, co jakiś czas pojewając golonkę powstałym sosem. Podaję z musztardą i wiejskim chlebem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz