Składniki:
1 mały kalafior
1 mała cukinia lub bakłażan
1 mała cebula
1 garść pomidorków koktaliowych
makaron kokardki
3 łyżki octu balsamicznego
jogurt naturalny typu greckiego
1 łyżka oliwy z oliwek
chilli do smaku
Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Pokrój wszystkie warzywa w kawałki o mniej więcej tej samej wielkości. Włóż do dużej miski, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem i wymiewszaj. Na blachę połóż papier do pieczenia. Na piepierze rozłóż płasko kawałki warzyw. Warzywa pieczemy ok. 20 minut, mieszamy i wstawiamy do piekarnika na kolejne 10-15 minut. W tym czasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.
Ocet balsamiczny połącz z oliwą; dopraw chilli, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj widelcem powsatały sos.
Połącz upieczone warzywa z gorącym makaronem. Wszystko polej sosem balsamicznym. Danie udekoruj łyżką jogurtu. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz