sobota, 26 lutego 2011

Pasta z tuńczyka

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy
1 ząbek czosnku,
drobno posiekanyszczypta suszonego chilli (najlepiej w płatkach)
sól i pieprz do smaku
1-2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka ciemnych oliwek, wypestkowanych i drobno pokrojonych

W miseczce wymieszać oliwę, musztardę, czosnek, chilli i ciemne oliwki. Dodać tuńczyka odcedzonego z zalewy, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Kromki pieczywa opiec w tosterze lub pod grillem.Na każdej z nich układać plastry awokado, sałatkę z tuńczyka i plaster mozzarelli. Oprószyć odrobiną mielonej papryki. Można zapiec pod rozgrzanym grillem przez 2-3 minuty, aż ser zacznie się lekko topić.Można nie zapiekać :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz