wtorek, 4 października 2011

Sałatka meksykańska

Składniki:
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
duża czerwona cebula
czerwona papryka
3 korniszony
3 pomidory
10 dag zółtego sera
kilka kropel sosu tabasco
łyżka oliwy z oliwek
pół łyżki octu winnego
bazylia, oregano, łyżka ketchupu, sól, pieprz do smaku;

Przyrządzanie:
Odsączyć fasolę i kukurydzę. Cebulę, paprykę, ser i korniszony pokroić w drobną kostkę. Połączyć te składniki ze sobą. Przygotować sos z tabasco, oliwy, octu, ketchupu i ziół. Wymieszać z sałatką. Wstawić do lodówki. W tym czasie pomidory pokroić na cząstki - 8-ki lub 16-tki. Ułożyć w wieniec na obrzeżu półmiska. Lekko posolić. Na środek półmiska nałożyć przygotowaną sałatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz