środa, 26 października 2011

Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem

1/4 cebuli
1 zielone jabłko
4-6 łodyg selera
2 łyżki orzechów włoskich
1 podwójny filet z kurczaka
sos:
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 szklanki majonezu
1 łyżka miodu prawdziwego
1 łyżeczka suszonego estragonu

Filet z kurczaka podzielić, lekko rozbić i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec bez przyprawania przez ok. 25 minut (kontrolować, nie dopuścić do wysuszenia brzegów). Jabłko, cebulę i selera pokroić w kostkę. Orzechy włoskie posiekać, wszystko razem wymieszać w misce. Wszystkie składniki sosu wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji, połączyć ze składnikami sałatki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz