wtorek, 27 września 2011

Sałatka z fetą i kapusta pekińską

Składniki:
200 g kapusty pekińskiej
150 g sera feta
150 g fasolki szparagowej z puszki
1 czerwona papryka (150 g)
1 cebula (60 g)
1 marchewka (120 g)
2-3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka ziół prowansalskic
sól i pieprz

Kapustę poszatkować, fetę i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotowane składniki przełożyć do miski razem z osączoną z zalewy fasolkę szparagową.Przygotować sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i ziołami.Polać sałatkę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz