środa, 24 października 2012

Makaron z łososiem i porem

Składniki :
250 g makaronu
2 - 3 pory
100 g łososia
1 kubeczek serka mascarpone
50 g masła
40 g startego parmezanu

Wstaw wodę na makaron, następnie zabierz się do krojenia pora. Białe części oczyść, przekrój wzdłuż na pół i posiekaj w półkola. Makaron wrzuć do gotującej się wody. Masło rozgrzej na patelni, dorzuć pory. Poczekaj, aż się odpowiednio zeszklą i dodaj serek. Kiedy całość będzie wrzała, dodaj porwanego na drobne kawałeczki łososia i poczekaj, aż lekko zmieni kolor. Teraz już tylko odcedź makaron i wymieszaj go z sosem. Nakładając na talerze, posyp potrawę parmezanem. Możesz też zetrzeć odrobinę gałki muszkatołowej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz