3 jajka
puszka tuńczyka
1/2 puszki kukurydzy
200 g żółtego sera
2 średnie cebule
4 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
pieprz, chili
Cebulę pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na wrzątek i zaczekać, aż się ponownie zagotuje. Wtedy odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek. W miseczce wymieszać majonez z musztardą i doprawić pieprzem i chili.
Układać warstwami w przeźroczystej salaterce:
- połowa żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
- białko - starte na tarce, na grubych oczkach
- połowa sosu majonezowo - musztardowego
- cebula
- tuńczyk
- reszta sosu majonezowo - musztardowego
- kukurydza
- reszta żółtego sera - startego na tarce, na grubych oczkach
- żółtka pokruszone
Tak przygotowaną sałatkę przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz