środa, 6 kwietnia 2011

Ryba zapiekana z serem

Składniki:

2 filety rybne

20 dag pieczarek

2-3 ząbki czosnku

1 spora cebula

1 łyżka masła

2 łyżki śmietany 18%

sok z cytryny

tarty żółty ser

pieprz, sól, curry, słodka mielona papryka

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć w nim posolone i oprószone pieprzem filety rybne. Skropić sokiem z cytryny, posypać curry, posypać zmiażdżonym czosnkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać bez przykrycia 15-20 minut w 200ºC. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w ćwierć plasterki cebulą. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczonych filetach rozprowadzić śmietanę, nałożyć pieczarki z cebulą, posypać serem i papryką. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać aż ser się stopi. Tak przygotowaną rybę podałam z gotowanymi ziemniakami i sałat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz