Składniki:
2 filety rybne
20 dag pieczarek
2-3 ząbki czosnku
1 spora cebula
1 łyżka masła
2 łyżki śmietany 18%
sok z cytryny
tarty żółty ser
pieprz, sól, curry, słodka mielona papryka
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć w nim posolone i oprószone pieprzem filety rybne. Skropić sokiem z cytryny, posypać curry, posypać zmiażdżonym czosnkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać bez przykrycia 15-20 minut w 200ºC. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w ćwierć plasterki cebulą. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczonych filetach rozprowadzić śmietanę, nałożyć pieczarki z cebulą, posypać serem i papryką. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać aż ser się stopi. Tak przygotowaną rybę podałam z gotowanymi ziemniakami i sałat.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz