sobota, 14 stycznia 2012

Koktaj z krewetkami

Składniki:
30 dag mrożonych krewetrk koktaliowych
1 łyżeczka koniaku
1 łyżka chrzanu
2 łyżki ketchupu
4 łyżki majonezu
1 mała główka zielonej sałaty
2 pomarańcze
szczypta soli, pieprz, tabasco

Rozmrożone krewetki skrapiamy koniakiem i odstawiamy w chłodne miejsce na 15 min. Majonez mieszamy z ketchupem i chrzanem (sos powinien być lekko różowy). Potem mieszamy sos z krewetkami. Umyte i osuszone liście sałaty zwijamy w ruloniki i tniemy w paski. Obieramy pomarańcze i kroimy w drobną kostkę. Do pucharków nakładamy sałatę, pomarańcze, krewetki z sosem i znów sałatę. Pozostawiamy w chłodnym miejscu do momentu podania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz