sobota, 14 stycznia 2012

Tortilla z serkiem i łososiem

Składniki:
ok. 200 g łososia wędzonego na zimno
4 pszenne tortille
ok. 100 g serka philadelphia
ok. 1 łyżki śmietany (lub jogurtu)
kilka kropi soku z cytryny
granulowany czosnek
sól, pieprz
świeży ogórek ( pokrojony w cienkie plasterki obieraczką do warzyw)
pęczek świeżego koperku lub szczypiorek (albo jedno i drugie)


Serek mieszamy ze śmietaną; doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Tortillę kroimy na pół i smarujemy serkiem, następnie układamy plasteki łososia i ogórka. Całość posypujemy koperkiem, lekko skrapiamy cytryną i ciasno zwijamy. Przygotowane rolady pozostawiamy na 2-3 godziny, po czym kroimy je ukośnie ostrym nożem w kawałki ‘na jeden kęs’.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz