poniedziałek, 28 czerwca 2010

Sałatka z fasolką szparagową i boczkiem

Składniki
50 dag zielonej fasolki szparagowej
1 duża słodka cebula
30 dag pomidorków koktaliowych
6 cienkich plasterków wędzonego boczku
1 kostka rosołowa
oliwa z oliwek
biąły ocet winny
sól, pieprz

Fasolkę gotuję w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Pomidorki koktaliowe przekrajam na połówki. Na patelnię wrzucam pokrojony w kosteczkę boczek. Gdy skwareczki się wysmażą, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i smażę przez chwilę, aż cebula się zeszkli. Na koniec dodaję 3 łyszki octu, łyżkę oliwy, mieszam i zdejmuję z ognia. Wszystkie skladniki: fasolkę, boczek z cebulką oraz pomidorki wrzucam do jednej miski. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam i gotowe. Podaję ze świeżą bagietką. Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz