środa, 23 czerwca 2010

Spagetti Marszki

Składniki:
50 dah makaronu spagetti
40 dag dowolnej kiełbasy, najlepiej o wyrazistym smaku
2 nieduże cebule
3 ząbki czosnku
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
1 łyżka cukru
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczki tymianku
1 łyżeczka mąki
parmezan do posypania
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Makaron gotuję w osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek. Na głębokiej patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam posiekaną cebulę a chwilę potem czosnek. Gdzy cebula zeszkli się, dodaję pokrojoną kiełbasę i wszystko leciutko przyrumieniam. Koncentrat rozrabiam w szklance wody i wlewam na patelnię. Dodaję cukier i czekam aż sos zminejszy odrobinę swoją objętość. Mąkę rozprowadzam w 1/2 szklanki wody i dodaję do sosu. Mieszam czekając aż sos lekko zgęstnieje. Na koniec dodaję sól i pieprz oraz przyprawy do smaku. Sosem polewam ugotowany makaron. Posypuję parmezanem i gotowe. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz