sobota, 27 sierpnia 2011

Soki z sokowirówki

Sok z jabłek i marchewki
1 kg jabłek
4 marchewki
kawałek świeżego imbiru

Sok z malin i arbuza
1/2 kg arbuza
200 g maliny
5 gałązek mięty

Sok brzoskwiniowy:
2 brzoskwinie
szklanka truskawek
2 pomarańcze

Owocowe potpourri::
4 średnie morele, bez pestek
2 filiżanki melona pokrojonego w kostkę
1 duże jabłko
1 obrana pomarańcza

Pokusa:
6 moreli, bez pestek
2 filiżanki melona, bez skórki
2 pomarańcze

Różowa chmurka:
1 filiżanka truskawek
1 pomarańcza, obrana i bez gniazda nasiennego
1 filiżanka gruszki, pokrojonej w kostkę i bez ogonka
1 mała marchewka, oczyszczona

Cudowna esencja:
1 filiżanka ananasa, pokrojonego w kostkę i bez skórki
1 filiżanka jabłka, pokrojonego w kostkę i bez ogonka
2 małe marchewki, oczyszczone
1 obrana pomarańcza
2 łodygi selera, oczyszczonego
1 obrana limonka

Sok z ananasa, brzoskwini i gruszki:
1/2 ananasa, obranego i pociętego na połówki
2 brzoskwinie, pocięte na połówki i bez pestek
2 małe dojrzałe gruszki, bez ogonków

Sok ananasowo-imbirowy:
1/2 ananasa świeżego
25 gram świeżego korzenia imbiru
1 marchew

Napój wzmacniający z limonki i arbuza:
1/2 arbuza
1/2 litra zimnej wody
sok z 1.5 limonki
płynnny miód (do smaku)

Koktajl bananowo- mangowy:
1 duże dojrzałe mango ( miękkie)
1 duży banan
1 duża pomarańcza

Napój wzmacniający z borówki amerykańskiej:
niecała szklanka jeżyn lub czarnych porzeczek
150 gram czerwonych winogron
pełna szklanka borówek amerykańskich



Obieramy owoce i wrzucamy do sokowirówki. Delikatnie dosładzamy i rozlewamy do szklanek. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz