środa, 8 grudnia 2010

Kokosowy kurczak

Składniki:
duża pierś z kurczaka
1 cebula
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka kurkumy
pół łyżeczki imbiru
400ml mleczka kokosowego
sól i pieprz do smaku

Na oliwie najpierw zeszklić cebulę i rozgnieciony czosnek. Potem dodać pokrojone w kostkę i doprawione solą oraz pieprzem piersi z kurczaka. Dodać curry i kurkumę. Całość wymieszać i dodać mleko kokosowe. Pogotować aż sos trochę zgęstnieje (około 15min). Jeśli nadal sos jest dość rzadki, można go zagęścić troszeczkę odrobiną mąki rozpuszczonej w wodzie. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem do smakuPodawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz