piątek, 25 marca 2011

Chili con queso

Składniki:
2 łyżki oleju roślinnego
1 mała zielona papryczka
½ małej cebuli
1 mała czerwona papryczka
2 ząbki czosnku
200 g pomidorów z puszki
250 g serka homogenizowanego

Przygotowanie:
1. Cebulę obrać i drobno poszatkować. Papryczki oczyścić z szypułek i drobno posiekać. Pomidory drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć cebulę, papryczki i zmiażdżony czosnek. Całość mieszać do momentu aż cebula się zeszkli. Dodać pomidory, podgrzewać jeszcze 2 minuty.2. Dodać serek homogenizowany i dokładnie wymieszać.3. Podawać na ciepło z chipsami kukurydzianymi.

przepis z "Co dziś jemy, mamo"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz